E-Sports Game Arena vestigt zich in Raadhuisstraat

De E-sports Game Arena vestigt zich waarschijnlijk in de Raadhuisstraat in Alphen aan den Rijn. Het leegstaande pand waar eerder supermarkt Hoogvliet in zat zou één van de locaties zijn die de initiatiefnemers op het oog hebben.

De E-sports Game Arena moet een plek worden waar competities en toernooien plaatsvinden van verschillende games en zal daarmee de eerste locatie in Nederland zijn.

Initiatiefnemer Thomas Runhart wil de plek pas bekend maken als de onderhandelingen zijn afgerond. Wel gaf Runhart eerder al op zoek te zijn naar een centraal gelegen locatie. Het is de bedoeling dat de plek veel toeschouwers uit Alphen, de randstad en ver daar buiten gaat trekken. Wethouder Gerard van As ziet de komst van de Game Arena dan ook wel zitten.

"E-sports zijn een ongekend succes", vindt Van As. "Het is best bijzonder dat we in Alphen aan den Rijn zo'n arena krijgen."

Startsubsidie

Het initiatief krijgt van de gemeente een startsubsidie van 100.000 euro. Dat bedrag komt uit een fonds voor stimulering van de Alphense economie.

Lees meer over:
Tip de redactie