Geslaagde afsluiting van Romeinenweek in Alphen

Zaterdag 6 mei liep een kleine groep Romeinse soldaten door het centrum van Alphen aan den Rijn. De Romeinen maakten deel uit van de Romeinendag 'Asterix et Amici', die door Stichting Vrienden van de Adventskerk georganiseerd werd in en rondom de Adventskerk.

Het kerkplein voor de Adventskerk was ingericht met een terras van horecagelegenheid Alle Hens en werden diverse marktkraampjes in Romeinse stijl bemand door winkeliers uit de Julianastraat waaronder Boekhandel Haasbeek, Drogisterij De Hazelaar, kookwinkel Woerdman, Simon Lévelt, Kiek Kinderlifestyle en de Hobbywinkel.

Ook konden kinderen aan de slag met knutselworkshops, 3D printen in het eLAB, waren er Romeinse opgravingen van onderzoeksgroep 'Romeinse Vicus aan de Rijn' te bewonderen en konden bezoekers op de foto met Romeinse soldaten van Archeon. Ook vertrokken deelnemers vanaf de Adventskerk voor de Romeinse stadswandeling met een gids van Het Gilde.

"De Romeinen konden destijds al bruggen bouwen. Wij hebben in onze voorbereiding op deze dag ondervonden, dat we in Alphen aan den Rijn ook bruggen kunnen slaan. Veel enthousiaste partijen, zoals eerder genoemde ondernemers, waren bereid om medewerking te verlenen om deze dag tot een succes te maken", aldus organisator Paul Boender.

Geslaagd

Stichting Vrienden van de Adventskerk kijkt terug op een geslaagde dag en afsluiting van de landelijke Romeinenweek, waarbij ook Alphen aandacht heeft besteed aan haar Romeinse verleden.

Lees meer over:
Tip de redactie