Begin mei zijn de werkzaamheden aan de kabels en leidingen in de Prins Bernhardlaan gestart. De komende maanden worden onder andere gas-, water- en elektriciteitsleidingen vervangen of verlegd. 

De eerste nieuwe waterleidingen zijn inmiddels aangebracht.

Tijdens het werk aan de kabels en leidingen kan het wegverkeer over de Prins Bernhardlaan gewoon doorgang vinden. Voor voetgangers en fietsers zijn er wel omleidingsroutes van kracht.

Van medio juli tot medio augustus geldt voor de Prins Bernhardlaan een volledige wegafsluiting van vier weken. Dit geldt voor het gedeelte tussen het Raoul Wallenbergplein en de kruising met de Prinses Irenelaan/Willem de Zwijgerlaan. In deze periode vervangt aannemer KWS Infra Rotterdam de fundering en het asfalt van de Prins Bernhardlaan.

Reconstructie 

In 2017 wordt het gedeelte tussen de Willem de Zwijgerlaan en de rotonde aan het Raoul Wallenbergplein aangepakt. De weg wordt bij de oversteek tussen het Burgemeester Visserpark en het Bospark verlegd. Daarnaast worden de bushaltes vlakbij het Raoul Wallenbergplein verlengd, zodat de bus op een klein stuk van de Prins Bernhardlaan een vrije baan krijgt. De riolering, kabels en leidingen worden ook vervangen.

Ook zijn inmiddels diverse bomen langs de Prins Bernhardlaan gekapt. In totaal worden 58 bomen langs de weg gekapt en 64 grote bomen terug geplant.