Horecaconcept Woodstone Pizza and Wine opent medio juli de deuren in Alphen aan den Rijn. De nieuwe vestiging is straks te vinden in het oude Nutsgebouw aan de Hooftstraat, waar nog flink moet worden verbouwd.

Oscar Vos, mede-eigenaar van Woodstone Pizza and Wine, heeft afgelopen week de sleutel van het pand gekregen.

"Aangezien we nu de sleutel hebben, gaan we meteen beginnen met de verbouwing en willen we medio juli open gaan", vertelt Vos. Tegelijkertijd start ook de verbouwing van een nieuwe vestiging in Zoetermeer. "Het lag niet in de planning om twee vestigingen in dezelfde maand te openen, maar uiteindelijk is de bouw toch gelijk gaan lopen en hebben we tot ieders verbazing in dezelfde week beide sleutels gekregen."

Beide vestigingen staan op de planning om in juli te openen. "We hebben zelfs onderling een vriendschappelijke weddenschap afgesloten om te kijken welke er als eerste open gaat", aldus Vos.

Nutsgebouw

Woodstone Pizza and Wine, waarvan de eerste vestiging in 2011 in Haarlem opende, is één van de drie horecagelegenheden die zich in het Nutsgebouw vestigt. Ook Maggie Blue - Bar & Kitchen en Bakker van Maanen zijn straks te vinden het monumentale pand aan de Lage Zijde.

Maggie Blue vestigt zich in het voorhuis van het Nutsgebouw, Woodstone vult het midden van het pand en Van Maanen komt in het rechtergedeelte van het pand. De horecagelegenheden krijgen allen een terras aan het Thorbeckeplein en aan het nieuwe haventje.