De Zwem4daagse in zwembad AquaRijn werd maandag 24 april om 18.30 uur geopend door wethouder Michel du Chatinier. Hij zwom samen met een duiker van Duik Center Nieuw-Vennep een baantje onder water en toeterde daarna het 'startschot'.

De honderden deelnemers vermaakten zich zowel tijdens het zwemmen van de banen in het wedstrijdbad als bij de activiteiten in het kleinere trapbad.

De duikers van Duik Center Nieuw-Vennep en de Alphense Reddingsbrigade verzorgden workshops voor kinderen. Shantykoor De Kreunende Sluisdeuren zorgden vanaf de kant voor een vrolijke noot.

De Zwem4daagse wordt gehouden van maandag 24 april tot vrijdag 28 april, met uitzondering van Koningsdag. Starten kan tussen 18.30 en 19.30 uur. Er wordt een parcours gezwommen in het wedstrijdbad van AquaRijn.

Extra activiteiten

In het trapbad zijn deze avonden tot 20.00 uur extra activiteiten. Op het programma staan snorkelen en groepslessen (dinsdag), AZC waterpolo, synchroon- en wedstrijdzwemmen (woensdag) en zeemeerminnen, snorkelen en een stormbaan (vrijdag).

Vrijdagavond wordt tevens een kramenmarkt georganiseerd en worden de officiële Zwem4daagse-medailles uitgereikt voor wie alle vier de dagen heeft meegezwommen.