Het Zomerspektakel aan het Meer zet ook op zaterdag 3 juni een dag neer met entertainment en muziek. Onder meer Wolter Kroes, Toe Maar, Ali B en Memphis Maniacs treden dan op.

Volgens voorzitter Stanley de Looze begint het feest voor de jonge bezoekers al vanaf 11.00 uur.

"We hebben voor de kinderen diverse spellen geregeld zoals springkussens, stormbanen, draaimolen, kinderboerderij en schminken. De iets oudere jeugd kan zich vermaken met een heuse Mario Kart competitie".

Op het programma staat ook een optreden gepland van de illusionisten Rob en Emiel. Daarnaast zijn er voor de kids ook workshops gepland en demo’s op het menu van Free Running en Ninja Warrior. "Wie nog niet genoeg heeft aan de spellen kan zich vermaken met de 'Sterkste Man' competitie, een vast onderdeel op de zaterdag bij Zomerspektakel. Kortom de zaterdag heeft voor ieder wat wils."

Muziek

Het muziekprogramma op de zaterdagavond begint om 15.00 uur met een optreden van Bob de Bouwer en Wendy voor de kleintjes. Vanaf 18.00 uur staat DJ Vincent Vilouca op de planken en om 19.00 uur treedt Wolter Kroes op.

Daarna betreedt Ali B het podium, gevolgd door coverband Toe Maar, die de originele nummers van Doe Maar spelen. Om 22.45 uur sluit Memphis Maniacs de zaterdagavond af. Zij speelden in 2015 ook al op het Zomerspektakel en werden door het Alphense publiek zeer gewaardeerd.

De zaterdag van Zomerspektakel aan het Meer is gratis toegankelijk.

Vierdaags festival

Zomerspektal aan het Meer duurt dit jaar vier dagen, van vrijdag 2 tot en met maandag 5 juni. Op vrijdag treden onder andere Guus Meeuwis en Kensington op en op zondag staat Chef'Special en Waylon op het podium. De vrijdag is inmiddels helemaal uitverkocht, voor de zondag zijn nog wel tickets.

Zondag vinden ook de TCV Obstacle Run en het Pinksterfeest aan het Meer plaats. Maandag 5 juni staat in het teken van het overkoepelende thema 'Ibiza' en zal het terrein worden omgebouwd tot kramenmarkt.