De politie heeft woensdag acht verdachten aangehouden in een onderzoek naar drugshandel in de regio. Er werden doorzoekingen in 22 panden verricht, onder andere in Gouda, Boskoop, en Alphen aan den Rijn.

De Dienst Regionale Recherche en politieteam Gouda van de eenheid Den Haag zijn in november 2016 een onderzoek gestart naar drugshandel.

Dit onderzoek resulteerde woensdag in de aanhoudingen en doorzoekingen. De doorzoekingen vonden plaats in woningen en horecagelegenheden in Gouda, Boskoop, Alphen aan den Rijn, Gouderak, Moordrecht, Rotterdam en Capelle aan den IJssel.

Bij de doorzoekingen werden een hoeveelheid drugs, geld en drugsgerelateerde goederen aangetroffen en in beslaggenomen. Ook heeft de recherche gegevensdragers meegenomen voor verder onderzoek.

Verzet

De verdachten zijn mannen van tussen de 22 en vijftig jaar. Al deze verdachten zitten vast en mogen geen contact met de buitenwereld hebben. 

Daarnaast zijn drie verdachten aangehouden voor het niet opvolgen van aanwijzingen en/of het plegen van verzet tegen de politie.