Culinair Alphen komt in 2018 niet terug op de evenementenagenda van Alphen aan den Rijn. Het bestuur van Stichting Culinair Alphen zegt dat het evenement, dat jaarlijks zo'n 20.000 bezoekers naar Park Rijnstroom trok, niet meer te organiseren.

"De 'markt' voor evenementen en festivals is de afgelopen jaren drukker geworden en sterk veranderd", aldus voorzitter John Vermeer.

"Door de opkomst van commercieel gedragen evenementen én de minder gulle houding van het bedrijfsleven om ons financieel te ondersteunen, is het lastiger geworden om de begroting rond te krijgen." Ook was het volgens de voorzitter steeds moeilijker om deelnemende restaurants te werven. Het risico werd voor de organisatie te groot, legt Vermeer uit. 

"Overigens allemaal trends en ontwikkelingen die wij als bestuur heel goed begrijpen. Het evenementenlandschap is voller geworden en bedrijven en restaurants kunnen niet overal financieel aan bijdragen."

Toekomst

Het evenement, dat acht keer georganiseerd werd, zal dus niet meer terugkeren. "De koek is op voor Culinair Alphen," aldus Vermeer. "Jammer, maar gelukkig blijft er nog genoeg te doen in Alphen."

Het bestuur van de stichting sluit niet uit dat zij in de toekomst een nieuw evenement zullen introduceren in Alphen aan den Rijn. "We hebben nog geen concrete plannen, maar een aantal bestuursleden hebben goede en leuke ideëen. Dus wie weet", zegt de voorzitter.