De 49-jarige Maciej O. uit Alphen aan den Rijn heeft maandag elf jaar en tien maanden celstraf gekregen voor het doden van zijn 32-jarige echtgenote. Volgens het gerechtshof in Den Haag is de man schuldig aan het in stukken zagen van het lichaam van de vrouw.
 

Het Openbaar Ministerie (OM) had vijftien jaar cel geëist. 

Het hof acht bewezen dat hij in mei 2013 opzettelijk zijn echtgenote heeft gedood, waarna hij haar lichaam in stukken heeft gezaagd en in het water bij Weteringbrug (Noord-Holland) heeft gegooid.

O. kreeg eerder vijftien jaar cel opgelegd, waarna hij in hoger beroep ging. O. was nooit eerder veroordeeld. Het hof heeft bij het bepalen van de straf rekening gehouden met vergelijkbare gevallen en heeft de straf met twee maanden gekort wegens de lange duur van de procedure.

Veroordeling

De Alphenaar heeft altijd ontkend zijn vrouw te hebben gedood. Volgens hem was er 's nachts wel een heftig gevecht geweest tussen hen, in verband met de door de vrouw aangezegde scheiding.

Hij verklaarde haar vervolgens dood te hebben aangetroffen in bed, waarop hij in paniek raakte en haar lichaam onvindbaar wilde maken door het in stukken te zagen en in het water te dumpen.