De dwergaapjes op het Nuboso-eiland in vogelpark Avifauna hebben twee jongen gekregen. Een van de twee heeft het helaas niet gehaald, maar de ander is voor bezoekers goed te zien. 

Het zijn de eerste jongen van de witgezichtoeistities die zijn geboren. Avifauna is blij met de voortplanting van de aapjes, omdat dit aangeeft dat de dieren het naar hun zin hebben in het verblijf.

De jonge dwergaapjes kwamen na een draagtijd van ruim vier maanden gezond ter wereld. Aanvankelijk ontdekten verzorgers twee jongen in het verblijf, maar één van de jongen het niet gehaald.

"De eerste twee weken zijn heel spannend, omdat de jongen bij de geboorte maar zo'n zestig gram wegen en compleet afhankelijk zijn van hun ouders. Soms sterven kwetsbare jongen in deze kritieke periode en helaas heeft ook van deze tweeling één van de jongen het niet overleefd", meldt Avifauna.

Buitenverblijf

Met het andere jong gaat het inmiddels zo goed dat hij zelfs al naar buiten mag. De ouders en het jong zijn voor bezoekers goed te zien in het binnenverblijf. Bij goed weer zijn de apen op het eiland te vinden.

Avifauna opende het nieuwe verblijf Nuboso een jaar geleden, dat gerealiseerd kon worden door onder andere sponsoring en subsidies. In het verblijf, dat de sfeer van een Zuid-Amerikaans nevelwoud nabootst, zijn naast diverse soorten dwergaapjes ook wilde cavia's, kuifseriema's, nachthokko's en kuiftinamoes te zien.