Het Vakantiespel opent aanstaande zaterdag de inschrijving voor deelnemers. De 59e editie van het jaarlijkse evenement wordt gehouden in de laatste week van de zomervakantie, van 14 tot en met 18 augustus.

Vorig jaar werd de inschrijving gekenmerkt door technische problemen en moest het inschrijven van deelnemers worden uitgesteld. "Om alles goed te laten verlopen werken we dit jaar met een wachtrijsysteem. Mensen worden op volgorde van aanmelden toegelaten op de website om de kinderen in te schrijven", vertelt Rene Bos van het Vakantiespel. "Per IP-adres kunnen maximaal 12 kinderen worden ingeschreven."

De 1700 deelnemende kinderen staan gedurende de Vakantiespelweek onder leiding van zo'n vijfhonderd vrijwilligers. "Het inschrijven van vrijwilligers is twee weken geleden vlekkeloos verlopen. Leiding hebben we genoeg, we zijn nog wel op zoek naar stafleden", aldus Rene. "Voordeel van stafleden is dat ze niet de hele week mee hoeven te helpen, dit kan ook een, twee of drie dagen zijn. Ook ouders die ook eens de sfeer van het Vakantiespel willen proeven kunnen zich opgeven als staflid."

De inschrijving gaat zaterdag 8 april om 10.00 uur van start op de website van het Vakantiespel. De kosten zijn 16 euro per deelnemer.