In een woning aan de Venusstraat in Alphen aan den Rijn is woensdag een hennepkwekerij ontdekt. De politie heeft vier personen aangehouden en de restanten van de hennepkwekerij in beslag genomen.

De politie deed de ontdekking na tips over een mogelijke hennepkwekerij. Meerdere personen gooiden woensdagochtend vuilniszakken in afvalcontainers en in de bosjes. Agenten troffen in de vuilniszakken hennepresten aan en hebben zich in de buurt van de flat opgehouden.

Omstreeks 5.00 uur kwamen vier personen uit een woning aan de Venusstraat lopen die op een rennen zetten bij het zien van de politie. Een 24-jarige verdachte werd al snel aangehouden. De andere personen renden in diverse richtingen en wisten te ontkomen.

Agenten betraden later die ochtend de betreffende woning waar een ontmantelde hennepkwekerij, ruim honderd planten en de andere drie verdachten werden aangetroffen.

Verdachten

De vier personen zijn door de politie aangehouden, waaronder de 25-jarige bewoner. De andere verdachten zijn drie Alphenaren van twintig, 23 en 24 jaar oud.

De goederen van de kwekerij zijn in beslag genomen. De politie doet verder onderzoek. Het energiebedrijf zal aangifte doen van diefstal van de stroom.