Er wordt momenteel hard gewerkt aan het uitrollen van het wifi-netwerk in het centrum van Alphen aan den Rijn. Alphenaren kunnen nu al gebruik maken van het gratis netwerk.

De huidige 'wifi access points' zijn te vinden in de Julianastraat, Castellumstraat, Rijnplein, Pieter Doelmanstraat, Hooftstraat (ter hoogte van Bistro De Gelaarsde Kat) en de Raadhuisstraat.

Op korte termijn volgt ook de aanleg van de zogenaamde access points bij het Nutsgebouw, aan de Aarkade en in de Van Mandersloostraat.

De aanleg van het netwerk is een samenwerking van SERA Business Design, CVCA (Commercieel Vastgoed Centrum Alphen) en Alphens.nl. "Samen met alle vastgoedeigenaren gaan we het centrum klaar maken voor de toekomst, daar hoort ook gratis wifi bij", vertelden Johan Westmaas en voorzitter Gerard Gesman van CVCA.

"Het netwerk is niet alleen een gemak voor bezoekers van het centrum, maar winkeliers worden binnenkort ook benaderd om gemakkelijk hun aanbiedingen via het netwerk te communiceren", aldus Jurre van Eyndhoven van SERA Business Design.