De E-Sports Game Arena, die deze zomer in Alphen aan den Rijn de eerste e-sports locatie van Nederland opent, zal naast nationale gamecompetities vanaf 4 september ook een Mario Kart-competitie voor 65-plussers starten. Het idee wordt uitgevoerd in samenwerking met het Ouderen Innovatiefonds.

Thomas Runhart, initiatiefnemer van E-Sports Game Arena, vertelt hoe het idee is ontstaan: "Deze zomer opent onze eerste vaste locatie, helemaal gericht op gaming. Omdat onze doelgroep voornamelijk uit jongeren bestaat, zal de arena vooral in de avond en weekenden gevuld zijn."

Om ook overdag reuring in de locatie te hebben kwam Runhart op het idee om iets met ouderen te gaan doen. "Eigenlijk bereiken we op deze manier hetzelfde doel als we met jongeren hopen te doen; ze uit het isolement van huis krijgen en ze in een sociale omgeving brengen waar ze toch met hun passie bezig kunnen blijven."

Ook Bertus Praatman, vertegenwoordiger van het Ouderen Innovatiefonds, ziet kansen: "De afgelopen jaren zien we dat de ouderen minder buiten komen en steeds langer aan hun beeldscherm gekleefd zitten. Door hen mee te laten doen aan een sociale gamecompetitie kunnen zij verbinding vinden met anderen en zich weer even jong voelen."

Voorbeschouwing

De competitie voor 65-plussers wordt serieus aangepakt, onder andere doordat er een prijzenpot van tienduizend euro te winnen valt.

Daarnaast zal er verslag worden gedaan van de competitie middels een 'soort Voetbal International-programma' op het internet, zo vertelt Runhart. "Een voorbeschouwing, interviews en ook commentatoren horen hierbij."

Een aantal verzorgingstehuizen in Midden-Nederland heeft al interesse getoond om de competitie te laten zien.