Ook dit jaar wordt de Sportontmoeting weer georganiseerd in Alphen aan den Rijn. Van 6 tot en met 17 juni maken sporters van verschillende verenigingen kennis met andere sporten en gaan zij de strijd met elkaar aan.

"Dit jaar zijn er meer deelnemende verenigingen dan de afgelopen jaren", vertelt Gellius Vochteloo van de commissie Sportontmoeting. In totaal doen er achttien sportclubs uit Alphen aan den Rijn mee. "We zijn blij dat de Alphense Roeivereniging dit jaar ook van de partij is, maar uiteraard zijn we ook heel blij met de andere deelnemende verenigingen!"

De Sportontmoeting is dit jaar iets anders van opzet dan voorgaande jaren. Per avond staat er maar één sport op het programma. "Wij zijn van mening dat dit zorgt voor meer saamhorigheid en gezelligheid, al is het natuurlijk ook een uitdaging voor wat betreft de organisatie van de sport", aldus Gellius. Op het programma staan onder andere schieten, skeeleren, tennis, darten, voetbal en volleybal. Op de laatste dagen nemen de verenigingen het tegen elkaar op tijdens het verrassingsonderdeel.

De deelnemende verenigingen van dit jaar zijn TEAN, SV ARC, Castellum, boksschool Teus de Kruyf, HCA, AZC, Alphense Reddingsbrigade, Tempo, Roeivereniging Alphen, ATTC, WSV Zegerplas, AAV '36, Flair, Alphense Boys, DOS, Have Fun, Alphia en Nieuwe Sloot.