Coffeeshops mogen blijven met één stem verschil

De gemeenteraad van Alphen aan den Rijn stemde donderdagavond over het verplaatsen van de coffeeshops. Met een stemming van achttien stemmen voor en negentien stemmen tegen werd besloten dat coffeeshops in de Hooftstraat gevestigd mogen blijven.

Coffeeshops Dutch Gold en Pit-Stop zitten al zo'n twintig jaar gevestigd in de Hooftstraat in het centrum van Alphen. Van de overlast in de Hooftstraat werd altijd aangenomen dat deze werd veroorzaakt door de coofeeshops.

Uit onderzoek van de gemeenteraad blijkt echter dat de overlast die er is, niet specifiek wordt veroorzaakt door coffeeshopbezoekers. Daarom wil burgemeester Liesbeth Spies toestaan dat de coffeeshops in de Hooftstraat gevestigd blijven. "Of we het leuk vinden of niet, een coffeeshop hoort bij een stad met de grootte van Alphen aan den Rijn", zei burgemeester Liesbeth Spies eerder al.

De politieke partijen bleken verdeeld over het voorstel om één of beide coffeeshops. Tijdens de stemming stemden achttien raadsleden voor het voorstel om de zaken te verplaatsen, negentien raadsleden stemden tegen.

Tip de redactie