Vanaf komende maand gaan de winkels aan en rondom het Rijnplein in Alphen aan den Rijn iedere zondag open. 

"Vanaf april is er elke zondag gezelligheid op het Rijnplein. Dan is het elke zondag koopzondag", zo kondigt de winkeliersvereniging aan.

Twee jaar geleden besloot de gemeente geen limiet te stellen aan het aantal koopzondagen en mochten winkeliers dus iedere zondag open.

Omdat iedere ondernemer dit zelf mochten beslissen, was er veel versnippering binnen het Alphense centrum. De ene winkel was wel geopend op zondag, terwijl de buren de deuren gesloten hielden en alleen op de eerste zondag van de maand open waren. De ondernemers van winkeliersvereniging Rijnplein hebben gezamenlijk besloten om nu iedere zondag de deuren open te gooien.

Uiteindelijke doel

Marc van der Laan van The Athlete's Foot laat in het AD weten dat de winkeliers tot besef zijn gekomen dat het echt nodig is. "We zitten hier in de Randstad dicht bij elkaar, mensen stappen makkelijk in de auto om tien kilometer verderop te winkelen. Zo verliezen we heel veel mensen", aldus Marc.

Het bestuur van de winkeliersvereniging maakt budget vrij om het centrum aantrekkelijker te maken en meer sfeer te creëren. Hierbij wordt onder andere gedacht aan meer activiteiten zoals livemuziek en meer groen. Het uiteindelijke doel is dat mensen langer in het Alphense centrum verblijven.

De winkeliersvereniging hoopt dat ondernemers in de rest van het centrum het voorbeeld volgen en ook open gaan op zondag.