De gemeente Alphen aan den Rijn vervangt dit voorjaar 37 kastanjebomen door andere bomen. Uit onderzoek blijkt dat bijna alle kastanjebomen in Alphen zijn aangetast door de kastanjeziekte. De meeste bomen kunnen op dezelfde locatie vervangen worden.

In voorgaande jaren was het al nodig om veel kastanjebomen te vervangen. In de gemeente staan nu nog 451 kastanjebomen. Een groot aantal van deze bomen is ook al aangetast door de kastanjeziekte.

De kastanjebomen worden vervangen als ze dood zijn, matig aangetast zijn of een gevaar vormen voor de omgeving. Dit is nu het geval bij 37 kastanjes. Deze staan verspreid op verschillende locaties in de gemeente. Op de locatie Duitslandlaan in Hazerswoude-Dorp staan 21 van de totaal 37 bomen die dit voorjaar worden verwijderd.

Ook wordt één beschermwaardige kastanjeboom vervangen in het Rijnstroompark in Alphen aan den Rijn. Deze boom is dood.

Aanplant

Om meer biodiversiteit van bomen in de stad te creëren worden verschillende soorten bomen teruggeplant. Zo komen er bijvoorbeeld een sneeuwklokjesboom, zwarte walnoot, enkele bijzondere soorten eiken, magnolia en zwarte tupelo bomen.