Een Olympisch, wereld- of Europees kampioen binnen de grenzen van de gemeente Alphen aan den Rijn, dat is het doel waarnaar de stichting InSportHelden streeft. Woensdag tekenden drie nieuwe talenten bij de Alphense stichting.

Om het doel te bereiken stellen verenigde ondernemers een budget beschikbaar aan topsporters die al een eind op weg zijn en aan talenten waarvan in de toekomst een belangrijke rol op sportgebied wordt verwacht.

Zo deed atlete Maureen Koster vorig jaar al mee aan de Olympische Spelen in Rio en leek turnster Noël van Klaveren daar ook bij te zijn, hetgeen door blessureleed verhinderd werd. Daarnaast bevinden zich ook schaatstalent Daan Spruit en ponyrijdster Zoe Langhout zicht tot de uitverkorenen van InSportHelden.

Woensdag tekenden nog eens drie geselecteerden in het iFlow Ondernemingshuis een contract met de stichting. De vijftienjarige Kadidja Sangare en de elfjarige Ghizlane Barraki, beiden uit Alphen, kunnen voor in ieder geval een jaar rekenen op de steun van InSportHelden. Dat geldt ook voor Daniel Knegt uit Hazerswoude-Dorp.

Specialiteiten

Kadidja is een atlete die zich vooralsnog richt op de meerkamp en Ghizlane is turnster met als specialiteit het onderdeel vloer. Triatleet Daniel Knegt is sinds een ongeluk bij zijn toenmalige werkgever Defensie zijn gezichtsvermogen volledig kwijt. Tot die tijd was hij een all-round sportman met vooral zwaardere uitdagingen, maar de ernstige handicap weerhield hem er niet van om door te gaan met topsport beoefenen.

Samen met zijn onafscheidelijke guide Koen de Leeuw wil de drieëndertigjarige Knegt in 2020 voor een medaille gaan bij de Paralympics in Tokyo. "Mijn samenwerking met Koen draait letterlijk op blind vertrouwen", laat de triatleet weten.

Wachtlijst

Stichting InSportHelden heeft nog diverse talentvolle sporters op een wachtlijst staan, maar zij komen pas aan bod als er budget voor is. Daarvoor zijn Vrienden nodig die bereid zijn zich te binden aan InSportHelden.

Tijdens de feestelijke ondertekeningsbijeenkomst meldden zich spontaan twee nieuwe 'vrienden' aan, te weten de gemeente Alphen aan den Rijn in de persoon van sportwethouder Michel du Chatinier en Eeg Bollebakker, directeur en eigenaar van AKEB Administratiekantoor.

Sportprijzen

Overigens behoorden twee van de talenten van stichting InSportHelden tot de genomineerden bij het Alphens SportGala. Zondagavond werden Daan Spruit en Maureen Koster in AquaRijn uitgeroepen tot respectievelijk sporttalent en sportvrouw van het jaar.