Na twee pilots heeft De Thermen 2 besloten om Ladies Only voort te zetten. Ladies Only is zwemmen voor vrouwen op maandagochtend. Ladies Only biedt verschillende activiteiten aan in het hele zwembad AquaRijn.

Tijdens Ladies Only worden alle drie de baden van zwembad AquaRijn gebruikt. Er wordt door instructeurs van De Thermen2 zwemles gegeven in kleine groepen. Om een aantal Ladies tegemoet te komen, zijn er voortaan vierwekelijkse leskaarten. Instructeurs van De Sportvrouw geven lessen zwemvaardigheid. Verbeter je slag of leer een nieuwe slag aan. Hiervoor zijn 12-badenkaarten speciaal voor zwemvaardigheid.

Recreatief zwemmen is er ook. Zowel voor de Ladies die zwemles of zwemvaardigheid volgen als voor Ladies die speciaal voor vrij zwemmen komen. Voor recreatief zwemmen is voortaan een normale 12-badenkaart verkrijgbaar die ook geldt op andere dagen, tijden én zowel in zwembad De Hoorn als in zwembad AquaRijn. Als je een keer wilt komen kijken, kun je ook een los entreekaartje kopen.

Er zijn gastvrouwen die de Ladies wegwijs maken in het zwembad. Zij zijn het eerste aanspreekpunt voor de Ladies. Ook zorgen de gastvrouwen dat er een fijne sfeer hangt tijdens Ladies Only. De gastvrouwen zijn te vinden in de koffiehoek van zwembad AquaRijn naast de baden.

Netwerk

Ladies Only is er namelijk ook voor gezellig netwerken tussen vrouwen onderling, Ladies Only is leuk voor vrouwen die weinig contacten hebben 'in de buurt' en Ladies Only is voor vrouwen die het gewoon prettig vinden om te zwemmen met andere vrouwen.

Na de twee pilots, tussen september en eind maart, is besloten om van Ladies Only vanaf april een echte Thermen2-activiteit te maken. De Thermen 2 werkt samen met Alphen Beweegt, De Sportvrouw, TOM in de Buurt en lifecoach Fatima Achahboun. Alle instructeurs en begeleiders zijn vrouw. Dan blijft het ook echt 'Ladies Only'.

De Thermen 2 blijft Ladies Only organiseren, omdat de zwembaden ook een maatschappelijke functie hebben. Naast bijvoorbeeld het nieuwe Buurthuis De Thermen in de koffiehoek van zwembad AquaRijn is Ladies Only een leuke activiteit die bij deze functie past.

Meer informatie is te vinden op de website.