Het uit Amerika overgewaaide concept van Paintbar lijkt in Nederland aan te slaan. Op 24 april komt Paintbar naar Wet n Wild, om hier haar eerste evenement in Alphen aan den Rijn te organiseren. Het schilderij van de avond is de populaire Dikke Vriendinnen.

Een Paintbar event kan ook wel gezien worden als een gezellig avondje uit. Alleen of samen met collega's, vrienden of familieleden worden de deelnemers uitgenodigd om onder het genot van een glas wijn een zelfgemaakt schilderij te creëren.

De initiatiefnemers achter Paintbar zijn Merel Pyhala en Charlotte Klop. Pyhala en Klop kwamen voor het eerst in aanraking met dit concept in Frankrijk. Al na één avondje schilderen waren ze verkocht. Inmiddels is Paintbar sinds 2015 een snelgroeiende onderneming door heel Nederland. Voor de nabije toekomst heeft Paintbar ambitieuze plannen om deze groei uit te breiden tot onze buurlanden.

Het event bij Wet 'n Wild op 24 april zal starten om 19.30 uur en eindigen om 22.00 uur. Via de website van Paintbar kunnen geïnteresseerden zich inschrijven op een locatie of schilderij. Op deze website is een kalender te zien met daarop alle evenementen en het schilderij dat per avond wordt geschilderd.