Fusie tussen wonenCentraal en Trifolium nu officieel

Woningcorporatie Trifolium en wonenCentraal zullen per 1 april verder gaan als Woonforte. De nieuwe corporatie heeft bijna 11.000 woningen en ruim honderd medewerkers.

De Raden van Comissarrissen en de beide directeur-bestuurders hebben afgelopen dinsdag de papieren voor de juridische fusie tussen wonenCentraal en Trifolium Woondiensten getekend. Daarmee is de fusie officieel rond.

In 2016 gaven de huurdersorganisaties SAVAH en Albanianae en de gemeente Alphen aan de Rijn al hun positieve reacties. Daarna volgde toestemming van de minister van Wonen en Rijksdienst.

Twee jaar geleden hebben de beide corporaties Rik Koolma laten onderzoeken of een fusie voordeel oplevert. Hij voorspelde van wel. Zo is er straks meer financiële slagkracht waardoor Woonforte meer kan investeren in nieuwbouw, renovaties en energiebesparende maatregelen, bij een gematigde huurprijsontwikkeling.

Huurders

Huurders in de dienstverlening gaan weinig merken van de fusie. Beide kantoren blijven open en houden dezelfde openingstijden. Wel kunnen huurders uit Boskoop binnenkort ook hun zaken 24/7 regelen met de corporatie via MijnWoonforte.

De nieuwe corporatie wil de klanttevredenheid nog wel verder verbeteren.

Tip de redactie