Alphenaar door naar volgende ronde Expeditie Robinson

Diverse Alphenaren zagen deelname aan het populaire televisieprogramma Expeditie Robinson wel zitten. Inmiddels is de stemming gesloten en is Ricardo van den Belt in de top 50 geëindigd en daarmee door naar de volgende selectieronde.

"Ik ben ontzettend blij dat ik op plek 41 ben geëindigd. Daarnaast ben ik iedereen ontzettend dankbaar dat ze op mij hebben gestemd", vertelt een enthousiaste Van den Belt.

"Hoe tof is het dat ik, een gewone Alphenaar, zo veel stemmen bij elkaar heb gekregen? Als ik dan toch de 'final cut' niet weet te halen, dan is het in ieder geval super dat ik bijna vijfduizend supporters achter me heb staan."

Hoe het Expeditie Robinson-avontuur verder gaat, is nog de vraag. "Ik weet niet hoe het casting weekend er uit ziet, maar ik hoop dat ik er op een positieve manier uitspring. Natuurlijk is dit al een hele prestatie, maar ik wil toch heel graag op dat eiland terecht komen. Als ik iets wil, dan ga ik er ook driehonderd procent voor."

Kans

Van den Belt is inmiddels zeker van een plekje in de volgende ronde, maar dat wil niet zeggen dat de andere zeven Alphenaren die zich hebben opgegeven -maar niet in de top 50 zijn beland- geen kans meer maken.

De top 50 wordt uitgenodigd voor een casting weekend. Daarnaast zal de productie van Expeditie Robinson uit alle deelnemers nog eens vijftig mensen uitkiezen. Uiteindelijk gaan honderd mensen tijdens het casting weekend de strijd met elkaar aan. De vier personen die daarna overblijven mogen écht meedoen aan Expeditie Robinson 2017.

Tip de redactie