Restaurant "gewoon" Lex gaat verder als Fish & Chicks

Restaurant "gewoon" Lex in de Hooftstraat in Alphen aan den Rijn gooit het roer om. Eigenaar Alex Smulders gaat verder onder de naam Fish & Chicks, waar vis- en kipgerechten de boventoon zullen voeren.

"Op horecagebied wordt het gezellig druk aan het Thorbeckeplein. Daar kun je als bestaande restaurateur van profiteren, maar dan moet je wel zorgen dat je iets anders te bieden hebt", aldus Alex.

Behalve een nieuwe naam en een daarbij behorende menukaart, heeft het restaurant ook een verbouwing ondergaan. Daarnaast kunnen Alphenaren gebruik maken van de 'Tokaway', waar je kip -vers van de gril- voor thuis kunt afhalen.

Alex Smulders heeft samen met chef-kok IJsbrant Wilbrenninck het (toekomstige) aanbod in het Alphense centrum bekeken en kwam tot de conclusie dat goed, gezellig en betaalbaar en vis- en kiprestaurant een welkome aanvulling zou zijn. IJsbrandt is 'executive chef' van Mamma Kelly's in Den Haag, waar kip en kreeft de hoofdmoot van de menukaart vormen. Voor Alphen aan den Rijn hebben de mannen dit concept vertaald naar 'Fish & Chicks'.

De nieuwe gerechten zijn nu al te proeven tijdens de Alphens Restaurantweek.

Tip de redactie