De gemeente Alphen aan den Rijn heeft plannen om een groot evenemententerrein te realiseren naast de Zegerplas. Hiervoor worden onder andere de sloten gedempt en de weg tussen het grasveld bij de T-steiger en de dagcamping omgelegd.

De gemeente juicht evenementen toe en vindt deze belangrijk voor de sociale samenhang en aantrekkelijkheid van Alphen. Daarnaast heeft de gemeente de ambitie uitgesproken dat er meer reuring moet komen in Park Zegersloot.

Wethouder Kees van Velzen vertelt dat het tijd is om het terrein, waar nu al regelmatig evenementen worden georganiseerd, van een opknapbeurt te voorzien. "Het terrein is op dit moment niet optimaal ingericht en beperkt de in de mogelijkheden. Daarom vinden we het tijd voor een kwaliteitsverbetering van het terrein."

Om de plannen te realiseren wil de gemeente onder andere de sloten dempen en deze op een andere plek terug laten keren. Ook wordt De Bijlen, die nu nog rechtstreeks naar de Westkanaalweg en daarmee dwars door het beoogde evenemententerrein loopt, omgelegd langs WiebelBiebel.

Voorzieningen

Daarnaast moet het terrein aantrekkelijker worden gemaakt voor organisaties door voorzieningen zoals de huidige parkeerplaats vergroten en de mogelijkheid om mobiele toiletten straks direct op het riool aan te sluiten.

Kees van Velzen verwacht dat het evenemententerrein voor de zomer van 2018 klaar zal zijn.