Vier Alphenaren zien het wel zitten om mee te doen aan Expeditie Robinson. Het televisieprogramma deed deze week een oproep aan 'onbekende Nederlanders' om zich op te geven voor het programma.

RTL4 stuurt met Expeditie Robinson de deelnemers naar een onbewoond eiland.

Daar begint de afvalrace waarbij diverse spellen en honger moeten worden overwonnen. De afgelopen acht jaar deden alleen BN'ers mee aan het programma, maar dit jaar biedt Expeditie Robinson de kans aan vier 'onbekende Nederlanders' om mee te doen.

Ricardo van den Belt uit Alphen aan den Rijn is één van mensen die het avontuur wel ziet zitten. "Ik ga geen uitdaging uit de weg", vertelt de 35-jarige Alphenaar, die sociale media inzet om zo veel mogelijk stemmen te verzamelen. "Op dit moment heb ik ruim vijfhonderd stemmen. Natuurlijk hoop om uiteindelijk bij de top vijftig te horen, alleen dan maak ik kans om mee te doen aan de expeditie."

Casting

De top vijftig wordt, samen met de vijftig personen die de productie van Expeditie Robinson uitkiest, uitgenodigd voor een castingweekend. Uiteindelijk mogen vier hiervan meedoen aan het populaire televisieprogramma.

Behalve Ricardo zijn er nog meer Alphenaren die proberen om in de top vijftig terecht te komen. Dit zijn Suzanne van Ofwegen, Taco Snelleman en Kimberley van Harten.

Proeven

Om kans te maken moet iedereen filmpje insturen terwijl hij of zij op een paal staat, dit naar één van de bekende proeven van het programma.