De gemeente is maandag gestart met de reconstructie van de Prins Bernhardlaan in Alphen aan den Rijn. Als eerste onderdeel van de reconstructie worden een aantal bomen langs de weg gekapt en is de weg tijdens de voorjaarsvakantie een aantal dagen afgesloten.

De gemeente gaat de groene hoofdstructuur van de Prins Bernhardlaan vernieuwen. In totaal worden 58 bomen, waaronder zieke kastanjes en essen, langs de weg gekapt en worden er 64 grote bomen weer aangeplant.

In 2017 wordt het gedeelte tussen de Willem de Zwijgerlaan en de rotonde aan het Raoul Wallenbergplein aangepakt. De weg wordt bij de oversteek tussen het Burgemeester Visserpark en het Bospark verlegd.

Daarnaast worden de bushaltes vlakbij het Raoul Wallenbergplein verlengd, zodat de bus op een klein stuk van de Prins Bernhardlaan een vrije baan krijgt. De riolering, kabels en leidingen worden ook vervangen.

Omleiding

Van april tot aan de zomervakantie wordt met name gewerkt in de bermen. De kabels en leidingen worden aangepast en de nieuwe fiets- en voetpaden worden aangelegd. Fietsers en voetgangers worden tijdens de uitvoering omgeleid.

Tijdens de zomervakantie wordt de rijbaan volledig afgesloten voor al het verkeer.