De politie heeft deze week zes mannen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een ontvoering in het Gelderse Nunspeet. Onder de verdachten is een 67-jarige man uit Alphen aan den Rijn.

Op 2 december 2016 werd het slachtoffer op klaarlichte dag ontvoerd in Nunspeet.

De man was urenlang vermist, tot hij rond 21.00 uur weer bij zijn huis in Doornspijk terugkwam. Hij bleek in de omgeving van Drunen, in Brabant, te zijn vrijgelaten op een afgelegen locatie. Hij verklaarde door zijn ontvoerders te zijn bedreigd en deed aangifte van ontvoering.

De ontvoering van het 53-jarige slachtoffer kreeg begin december veel aandacht omdat een buurtbewoner filmde hoe de man met vastgebonden handen in een zwarte BMW werd gezet door drie gemaskerde mannen. Daarna reden de mannen weg in een Mercedes-bus, de zwarte BMW en de Mercedes van het slachtoffer.

Afpersen

De andere verdachten zijn twee mannen van 29 en 50 uit Breda, een 59-jarige man uit Rotterdam en twee mannen van 30 en 36 uit Tilburg. De mannen worden ook verdacht van het afpersen van de man.

Ook heeft de politie zoekingen verricht in zeven woningen in Breda, Tilburg, Oss, Rotterdam, Alphen aan den Rijn en er is één loods doorzocht in Oosterhout.

Bij de zoekingen zijn diverse spullen in beslag genomen, waaronder twee vuurwapens.