Stuiterballenrace in De Baronie voor het goede doel

Op zaterdag 25 maart organiseert serviceclub Ronde Tafel 84 Oude Rijn in samenwerking met diverse scholen uit Alphen aan den Rijn een stuiterballenrace bij winkelcentrum De Baronie in Alphen aan den Rijn.

Bij de race kunnen mooie prijzen worden gewonnen. Het belangrijkste is echter dat de opbrengst van het evenement zal worden gebruikt voor de bouw van scholen voor kansarme kinderen in India. Daarnaast krijgen ook de deelnemende scholen in Alphen een deel van de opbrengst.

Op de dag van de race zal er een speciaal parcours worden opgebouwd op het plein bij winkelcentrum De Baronie. Vanuit een hoogwerker zullen circa tienduizend stuiterballen zeven meter naar beneden gegooid worden, waarna de stuiterballen aan de race beginnen.

Uiteindelijk komen de ballen terecht in een aantal doorzichtige kokers. De eerste ballen in de kokers bepalen de winnaar en bijhorende prijs.

Scholieren

In Alphen gaan scholieren nummers verkopen. Elk nummer correspondeert met een stuiterbal. De ballen kosten 2 euro per stuk. De helft van dit bedrag mogen de Alphense scholen zelf houden, de andere helft is bestemd voor het goede doel in India.

De stuiterballenverkoop start in de laatste week van februari.

Tip de redactie