De bibliotheek in Alphen aan den Rijn is genomineerd voor de titel Beste Bibliotheek van Nederland 2017. Bij de verkiezing gaat het om de bibliotheek die het best functioneert en optimaal invulling geeft aan de functies uit de bibliotheekwet.

Na een periode waarin bibliotheken voorgedragen konden worden, heeft een selectiecommissie een keuze gemaakt voor zes bibliotheken die in aanmerking komen voor de titel Beste Bibliotheek.

Naast Alphen aan den Rijn zijn dat Den Helder, Oosterhout, Schiedam, Wijchen en Winschoten. De vestigingen kregen de afgelopen maanden bezoek van een aantal mystery guests.

De Alphense bibliotheek heeft de nominatie te danken aan hun innovatieve manier van werken, maar ook is er aandacht voor alle leeftijdsgroepen. "Alphen heeft een leuke eigentijdse bibliotheek, maar het meest opvallende werk gebeurt achter de schermen!", zo luidt het commentaar van Bibliotheekblad.

Stemmen

Een professionele jury zal zich buigen over de genomineerden, daarnaast kan er ook gestemd worden voor de titel. De stemmen van het publiek tellen voor vijftig procent mee in het eindoordeel. Stemmen kan tot en met 28 februari op de website van het Bibliotheekblad.