Het programma voor het Festival van Mooie Woorden in Theater Castellum is bekend gemaakt. Lokaal en regionaal talent zullen de bezoekers van het evenement verrassen met hun kunsten. Het festival zorgt er voor dat het woord centraal staat op deze dag. In gedichten, als tekst voordracht, lied, beeld en klank.

Binnen het programma is lokaal talent als Alexander de Grote en StreetliveTv te zien. Bezoekers kunnen ook rekenen op regionaal talent als Arjen Siebel, de verhalenverteller. De organisatie verwacht zeker een aantal landelijk bekende grootheden op bezoek te krijgen.

Hierbij is te denken aan Erik Jan Harmens, die binnenkort weer een nieuwe roman uitbrengt of Paul Opdam, ook wel bekend als Priegel. Zelfs internationaal wordt aan de weg getimmerd met een optreden van Anass Habib en zijn ensemble.

Daarnaast heeft de Alphense dichter Octay Schoon nooit eerder vertaalde gedichten van de Turkse dichter en schrijver Hamdi Tanpinar (1901-1962) vertaald. Dat is een primeur. Hij gaat er daar een aantal van voordragen.

Voordragen

Een flink aantal Nederlandse dichters zullen uit hun werk voordragen, maar er zal ook discussie zijn, bijvoorbeeld over het fenomeen Stadsdichter. Het Festival van Mooie Woorden wordt afgesloten met een optreden van 90 minuten door SPINVIS

Een zeer aantrekkelijk en afwisselend programma voor het hele gezin van 14.00 tot 22.00 uur. De entreeprijs is 17.50 euro, kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen. De eerste honderd bezoekers ontvangen een mooie dichtbundel met werk van optredende dichters.