Kinderboerderij Zegersloot in Alphen aan den Rjin gaat zaterdag 28 januari weer open voor publiek. De afgelopen maanden bleven de deuren gesloten in verband met maatregelen tegen de heersende vogelgriep.

Kinderboerderijen, dierentuinen en houders van hobby-vogels moeten er voor zorgen dat bezoekers niet in contact komen met vogels om de verspreiding van vogelgriep te voorkomen. Eerder was het voor de Alphense kinderboerderij lastig om het pluimvee af te schermen van de bezoekers waardoor werd besloten om de deuren voorlopig gesloten te houden.

Twee maanden verder zijn de maatregelen na de uitbraak van de vogelgriep nog niet versoepeld. "We hebben er nu voor gezorgd dat de loslopende vogels, zoals pauwen, ganzen, eenden en kalkoenen, alsnog worden afgeschermd van het publiek", zo laat een woordvoerster van Stichting Alphense Kinderboerderijen weten. "Het pluimvee zit nu opgehokt, waardoor bezoekers weer welkom zijn op de boerderij."

De andere kinderboerderijen van de stichting, Bospark in Alphen aan den Rijn en De Contactweide in Boskoop, blijven voorlopig wel dicht.