Snackbar De Haven heeft een nieuwe locatie gevonden. De snackbar, die moet vertrekken vanaf de plek bij de Rijnhaven in Alphen aan den Rijn, heeft van wethouder Tseard Hoekstra (VVD) een nieuwe plek toegewezen gekregen op de hoek van de Eikenlaan met de Dennenlaan.

Eigenaar Jan de Ridder had een voorkeur voor de locatie van het voormalige benzinestation op de hoek van de Eikenlaan. Bovendien is deze locatie slechts honderd meter verderop ten opzichte van de huidige plek, waardoor De Ridder zijn klantenbestand op het bedrijventerrein kan blijven bedienen.

"De huidige locatie van De Haven was altijd al een tijdelijke locatie. Het stond dus vast dat Jan de Ridder op een gegeven moment zou moeten verhuizen", vertelt wethouder Tseard Hoekstra. Het afgelopen jaar protesteerde De Ridder tegen de gedwongen verhuizing, maar volgens Hoekstra is De Ridder nu enthousiast over de nieuwe locatie. "Jan de Ridder heeft allerlei plannen voor zijn nieuwe locatie en ziet het wel zitten", aldus Hoekstra.

De huurovereenkomst tussen de gemeente en De Haven is inmiddels beëindigd. Het is de bedoeling dat de snackbar voor de zomer naar de nieuwe locatie verhuist.