Op vrijdagavond 20 januari heeft de politie in Alphen aan den Rijn twee 18-jarige mannen staande gehouden vanwege hun gedrag in de plaatselijke horeca. De aanhouding liep uiteindelijk uit in meerdere boetes voor verschillende personen.

De agenten wilden de identiteit van de twee mannen vaststellen. Één van de mannen weigerde dit, ook nadat hem herhaaldelijk werd gevorderd om zijn legitimatiebewijs ter inzage aan te bieden. De man werd aangehouden voor het niet tonen van de legitimatie.

Vervolgens kwam de vriendengroep van de man verhaal halen op het politiebureau. Zij gedroegen zich erg vervelend bij de ingang van het bureau. De groep werd verzocht om weg te gaan en elders te gaan wachten tot hun vriend in vrijheid werd gesteld.

Belediging

Hierop vond een 18-jarige man het nodig om de collega te beledigen. Hij bleef dit hardnekkig herhalen. Hierop werd de man aangehouden. Na deze aanhouding bleef de rest van de groep zich nog steeds vervelend gedragen bij de ingang. De groep werd gevorderd om te vertrekken maar de 18-jarige man weigerde weg te gaan en kon samen met zijn eerder aangehouden vriend in Gouda overnachten.

Hij is de volgende dag in vrijheid gesteld met een strafbeschikking van 175 euro. Zijn vriend werd, met een strafbeschikking van vierhonderd euro voor de belediging, ook de volgende dag weer in vrijheid gesteld. De man die zijn legitimatie niet wilde tonen verliet diezelfde ochtend het politiebureau met een strafbeschikking van 99 euro.

"Alert reageren van collega's, grenzen stellen en doorpakken en vervolgens via Justitie afgestraft worden. Dat is lik op stuk zoals het hoort", laat de politie weten.

Vergissing

Op zaterdagnacht werd op de Julianastraat een man aangehouden. Hij liep met een fiets op zijn nek te sjouwen. Hij hield vol dat het zijn eigen fiets was maar kon dit niet bewijzen. Na een nachtje slapen kwam hij toch tot het inzicht dat het niet zijn fiets was. Deze "vergissing" kost hem wel een boete van driehonderd euro.