'Unieke prestatie' van leerlingen van het Scala College

Lennart Stekelenburg, actiemanager van Spieren voor Spieren, sprak van een 'unieke prestatie'. De vertegenwoordiger van Spieren voor Spieren doelde op de €13.040,72 die door leerlingen van het Scala College via diverse acties bijeen was gebracht.

De cheque met daarop het bedrag werd overhandigd aan Lennart Stekelenburg, de kinderambassadeurs Sanne en Gijs Binnendijk en hun moeder Bettina op onderbouwlocatie Nieuwe Sloot.

Bettina kreeg de overvolle aula helemaal stil met haar speech waarin zij het verschil tussen de leerlingen in de aula en haar twee kinderen, die beiden de spierziekte SMA type 2 hebben, treffend met voorbeelden illustreerde.

"Mijn zoon brak een paar jaar geleden zijn been. Hij heeft nooit meer kunnen voetballen en zit nu in een rolstoel." Mede dankzij de aanwezigheid van Sanne en Gijs kreeg de spierziekte een gezicht. Dat maakte duidelijk indruk op de leerlingen van het Scala College.

Docenten en leerlingen van het Scala College organiseerden december vorig jaar op de drie locaties tal van activiteiten om geld in te zamelen voor de goede doelen KiKa en Spieren voor Spieren.

Tip de redactie