WonenCentraal geeft BAM Wonen opdracht voor De Leeuwerik

Leendert den Heijer, directeur Bouwen Op Maat van BAM Wonen en Rob Donninger, directeur-bestuurder van wonenCentraal hebben dinsdag het contract voor de bouw van 53 appartementen aan de Koolmeesstraat in Alphen aan den Rijn. 

Het gebouw gaat De Leeuwerik heten en vormt een geheel met het net opgeleverde appartementencomplex De Nachtegaal.

In 2016 leverde wonenCentraal de eerste fase van 76 woningen in de Nachtegaal op. De Leeuwerik is de tweede fase van het sociaal huurwoningproject langs de Aar. Dit zijn voorlopig de laatste nieuwbouwappartementen die wonenCentraal bouwt.

De bouw van De Leeuwerik start nadat de gemeente de woningen aan de Nachtegaal- en de Leeuwerikstraat heeft gesloopt.

De woningen

Voor wonenCentraal bouwt BAM Wonen drie- en vierkamerappartementen. De woningen zijn comfortabel, energiezuinig en levensloopbestendig. De bewoners hebben straks een prachtig uitzicht op het groen en de Aar en wonen op steenworp afstand van het centrum.

Inschrijven voor het huren van één van deze woningen kan nog niet. Geïnteresseerden voor de woningen kunnen zich wel inschrijven voor het nieuwbouwjournaal op www.wonencentraal.nl/nieuwbouw. Daarmee blijven ze op de hoogte van de voortgang van de bouw én de start verhuur van de woningen.

Tip de redactie