Bruinsma lanceert digitale schoolkrant in Castellum

Sandra Bruinsma, de nieuwe directrice van theater Castellum, heeft woensdagmiddag de digitale schoolkranten van groepen 7A en 7B van basisschool De Bonifacius gelanceerd. De schoolkrant is een mediaproject van het Cultuurpalet, Alphens.nl en AD Groene Hart.

Met de leerkracht als hoofdredacteur is een klas één maand (of langer) verantwoordelijk voor het aanleveren van kopij, foto's, video's, cartoons en meer voor hun online schoolkrant. Met elkaar vormen de leerlingen deelredacties: schoolnieuws, plaatselijk nieuws, kunst en cultuur, sport, onderzoek, foto/film en een cartoon/stripredactie. Daarna neemt een andere school het stokje over. Zo ziet elke schoolkrant er anders uit.

In de klas wordt de opmaak van de online schoolkrant bepaald, waarna de leerkracht de krant doorstuurt naar Alphens.nl, die de uitgave van de schoolkrant online zet. Na een maand de online schoolkrant te hebben gemaakt, gaat de klas aan de slag met het maken van een aantal artikelen voor het AD Groene Hart.

Deelnemende scholen

De leerkrachten Carolina Tas en Ingrid Gijtenbeek van De Bonifacius zijn als eerste begonnen met dit project. De andere scholen die zich al hebben aangemeld voor het project zijn De Fontein, de Groen van Prinstererschool, De Hobbitburcht (locatie Batenstein), De Hobbitburcht (locatie Havixhorst), De Jenaplaneet, An Noer, Het Spectrum (locatie Batenstein) en De Tamboerijn.

Basisscholen die zich willen aanmelden kunnen mailen naar info@cultuurpalet.nl.

Tip de redactie