Geslaagde avond met René van der Gijp bij Grand Café Eight

Stichting Red het Talent organiseerde dinsdagavond een charity diner in Grand Café Eight. Het grand café in Alphen aan den Rijn werd hier voor omgetoverd tot een voetbalkantine voor de Champions League-wedstrijd tussen PSV en Rostov. Speciale gast deze avond was voetbal- en tv-icoon René van der Gijp.

Het probleem van straatkinderen in Zuid-Afrika oplossen is inmiddels het levenswerk van Leon Leeferink, oprichter van Stichting Red het Talent. Vanuit Alphen aan den Rijn zet deze organisatie zich in om fondsen op te halen voor de projecten die zij ondersteunen in Zuid-Afrika. Leon nam in een uitverkocht Grand Café Eight de mensen 'mee' in zijn levenswerk en de behaalde successen in Kaapstad om het probleem van straatkinderen op te lossen.

Na het woord van Leon Leeferink namen René van der Gijp en sportverslaggever Jan Dirk Stouten plaats aan tafel om iedereen mee te nemen in het verhaal van René van der Gijp als profvoetballer, voetbalanaliticus op TV en over zijn nieuwe boek, 'De wereld volgens Gijp'. Gezamenlijk werd vervolgens de voetbalwedstrijd gekeken waarna Van der Gijp in de rust nog een analyse van de eerste helft gaf.

Leeferink kijkt terug op een geslaagde avond met ruim honderd aanwezigen.

Dit is ook een leuke avond voor @VanEgmond1968 . Want natuurlijk moet René ook signeren. Ongeveer 70 boeken maar ?. pic.twitter.com/DnrElDMke0

? Jan Dirk Stouten (@JanDirkStouten) 6 december 2016

Tip de redactie