Animal Rights heeft een video gepubliceerd met misstanden bij nertsenfokkerijen in de gemeente Alphen aan den Rijn. Volgens Animal Rights worden de dieren aan hun lot worden overgelaten door de nertsenfokker.

De eigenaar van de twee nertsenfokkerijen, waarvan één aan de Steekterweg, fokt al ruim veertig jaar nertsen voor hun bont. Vrijwilligers van de dierenrechtenorganisatie klommen over de hekken van de nertsenfokkerijen om de beelden vast te leggen.

Robert Molenaar, directeur van Animal Rights meldt: "We troffen krijsende nertsen in vervuilde kooien aan. Vele nertsen hadden wonden door zelfverminking of toonden andere vormen van gestoord gedrag. Het lijden van deze dieren gaat dan ook door merg en been."

Op de beelden is onder andere te zien dat nertsen gewond zijn aan hun poten, staart of hals en hoe één van de nertsen niet meer op zijn poten kan staan. De advocaat van Animal Rights en Bont voor Dieren diende afgelopen vrijdag een handhavingsverzoek in bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) om de misstanden een halt toe te roepen.