Theater Castellum heeft een belangrijke functie in onze gemeente. “Castellum is meer dan alleen een theater, het is ook het huis van de stad dat meerdere functies kent”, aldus wethouder Van Velzen.

Castellum kent bijvoorbeeld functies als een ruimte voor activiteiten voor scholen, uitvoeringen van de muziekschool, het jeugdtheaterhuis en diverse dansscholen, het is een plek voor evenementen en repetities van diverse koren.

De gemeente wil dan ook een goed onderhouden gebouw waarin alle activiteiten voor de stad op een prettige en veilige manier kunnen worden georganiseerd. Er wordt een onderzoek gestart naar wat er nodig is om Castellum toekomstbestendig te maken. "We starten met stadsgesprekken om er achter te komen waar de mensen behoefte aan hebben. Het huis is groot en er is plaats voor meer medebewoners. Hierdoor kunnen we extra activiteiten en functies realiseren", aldus de nieuwe directeur van Castellum, Sandra Bruinsma.

"Als eigenaar van het pand moet je er ook voor zorgen dat het pand onderhouden wordt", aldus wethouder Du Chatinier. Daarom start de gemeente met het eigenaarsonderhoud aan de trekkenwand. De trekkenwand is een installatie van 40 liften (trekken) die in de kap boven het podium van de grote zaal hangen. In dit systeem wordt voor iedere voorstelling het licht en decor ingehangen. Dit onderhoud is noodzakelijk om voorstellingen te kunnen blijven draaien.