Donderdagavond zijn de drie finalisten in de strijd om de titel Onderneming van het Jaar bekend gemaakt. In het Boskoopse Floratheater werden zij uit de groep van tien eerder genomineerde TOP-bedrijven geselecteerd door de vakjury.

Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de VOA (Vereniging van Ondernemingen in Alphen aan den Rijn) wordt uiteindelijk bepaald wie de prestigeuze titel 'Onderneming van het Jaar' mag voeren. De finalisten zijn:

  • D&K Automotive Glass uit Alphen aan den Rijn
  • Hoogeveen Plants uit Boskoop
  • VMD Verzekeringen uit Alphen aan den Rijn

D&K Automotive Glass is een innovatief bedrijf dat van standaard vlak glas de meest uiteenlopende vormen autoruiten voor alle soorten automobielen vervaardigt. Zij staan samen met de autofabrikanten aan de wieg van de nieuwste modellen die soms pas over enkele jaren in de showroom te bewonderen zijn. Tot de opdrachtgevers behoren vooraanstaande automobielfabrikanten. 

Hoogeveen Plants heeft al dertig jaar ervaring in het kweken en vermarkten van klimplanten, fruitplanten, grassen en helleborus. De producten worden door heel Europa en Rusland afgezet. In totaal heeft Hoogeveen Plants zo'n 25 hectare tot haar beschikking verdeeld over elf productielocaties. Elke locatie is verantwoordelijk voor een vaste productgroep met een enthousiast team, dat vol passie met de producten bezig is. 

De VMD Koster verzekeringsgroep bestaat uit VMD verzekeringen, KOSTER verzekeringen, de Hypotheekshops in Alphen aan den Rijn en Bodegraven en het volmachtbedrijf Groene Hart Assuradeuren. Midden in de Randstad vormen zij een groot adviesbedrijf op het gebied van risicobeheer, schade- en inkomensverzekeringen, pensioenen en hypotheken.