De politie is op zoek naar getuigen van een beroving afgelopen oktober. Een fietsster werd onder bedreiging van een mes van haar portemonnee met pinpas beroofd door een gemaskerde man.

De beroving werd al eerder gemeld door de politie, nu zijn er ook beelden vrijgegeven van de verdachte die met de pinpas van de vrouw geld opneemt bij een geldautomaat.

De vrouw fietste vrijdag 21 oktober rond 01.20 uur op de Eisenhouwerlaan toen ze achter zich een fiets hoorde naderen. Plotseling werd ze van haar fiets geduwd door een gemaskerde man die haar met een mes bedreigde. Hij dwong haar om haar portemonnee met pinpas af te geven en haar pincode aan hem te vertellen. Nadat ze dit had gedaan, fietste de verdachte weg. De vrouw bleef geschrokken achter.

Kort na de beroving komt de verdachte in beeld als hij met de pinpas van het slachtoffer pint bij de geldautomaat van ABN Amro in winkelcentrum Herenhof. Hij heeft dan nog steeds zijn gezicht bedekt. Na de transactie fietst hij door het winkelcentrum in de richting van de Oude Herenstraat.

Signalement

De verdachte is tussen de 20 en 25 jaar oud. Hij heeft een normaal postuur en droeg tijdens een beroving een donkerkleurig sportjack met capuchon, het logo van Nike en witte strepen op zijn schouders. Ook droeg hij een zwarte broek en zwarte schoenen.

De man had een donker rugtasje met dunne koordjes bij zich en reed op een zwarte opoe damesfiets, met een grote bagagedrager voorop.