David Shoshan, voormalig eigenaar van loungebar David's in de Hooftstraat, mag wethouder Gerard van As en de gemeente Alphen aan den Rijn niet meer beschuldigen van corruptie. Dat is de uitspraak van de rechter in het kort geding dat de gemeente had aangespannen.

De uitbater van David's moest enkele weken geleden zijn zaak sluiten wegens financiële redenen. De sluiting was voor Shoshan reden om op zijn Facebookpagina een betoog te plaatsen waarin hij de gemeente en Van As de schuld geeft van de sluiting van zijn zaak. Shoshan noemde Van As corrupt en beschuldigde hem van het wegsluizen van geld naar zijn politieke partij Nieuw Elan.

De rechter heeft besloten dat Shoshan het bewuste bericht moet verwijderen, wat Shoshan al direct na de zitting al deed. Ook moet hij het uiten van de beschuldigen staken en gestaakt houden.

Doet Shoshan dat niet, dan wordt hem een dwangsom van 250 euro per dag opgelegd met een maximum van tienduizend euro. Shoshan draait ook op voor de proceskosten van het kort geding.

Beide partijen tevreden

Overigens is Shoshan tevreden met de uitspraak. "Om duidelijk te zijn, ik hoef dus geen rectificatie uit te voeren. Dit maakt mij erg gelukkig en ik denk dat de gemeente Alphen aan den Rijn en de wethouder dit niet hadden verwacht", zo schrijft de uitbater op de Facebookpagina van zijn inmiddels gesloten loungebar.

Wethouder Van As en de gemeente Alphen aan den Rijn zijn blij dat zij door de rechter op de belangrijkste punten in het gelijk zijn gesteld, wat nog onderstreept wordt door het feit dat Shosan de volledige proceskosten moet betalen.

"Ik ben blij dat ik in het gelijk ben gesteld. Wat mij betreft is met deze uitspraak de zaak afgedaan", aldus wethouder Van As.