Vanaf donderdag 15 december wordt in Parkvilla in Alphen aan den Rijn de tiende kerstvoorstelling van Stichting Productiehuis Alphen gespeeld; Kerst met Klivia. De theatergroep staat in totaal zeven keer op het podium met de voorstelling.

Het script voor de tiende kerstvoorstelling van Productiehuis Alphen (PA) is gebaseerd op de iconische televisieserie 'Ja Zuster, Nee Zuster' van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink, die door de VARA is uitgezonden tussen 1966 en 1968. PA heeft niet zomaar gekozen voor dit stuk. 'Ja zuster, Nee zuster' heeft een bepaald soort naïviteit waar regisseur Jan Laman -die ook de eerste kerstvoorstelling van PA regisseerde- gek op is. "Met naïviteit kun je theaterpubliek zo héerlijk inpakken", vindt hij.

Het idee om een kerstvoorstelling op basis van 'Ja Zuster, Nee Zuster' te maken is van Nancy Ubert, artistiek leider van PA. Uiteindelijk hebben verschillende mensen meegedacht over het script dat speciaal voor PA werd ontwikkeld en verder afgeschreven is op het lijf van de spelers die meedoen.

Speeldata

Donderdag 15 december gaat de voorstelling in première in het Parktheater. Daarna staat PA nog zes keer op het podium, op 16, 18, 21, 23, 24 en 26 december. Kaartjes a zestien euro zijn te koop via het Parktheater.