Sint in Alphen, de organisatie achter onder andere de Alphense intocht en het Alphens Sinterklaasjournaal, doet ieder jaar naast de eigen activiteiten iets voor een goed doel. Dit jaar heeft Sinterklaas gekozen om Verpleeghuis Oudshoorn met een bezoek te vereren. 

Samen met zes Zwarte Pieten bracht hij op zaterdag 19 november een bezoek aan het verpleeghuis om daar mee te werken aan de speciaal georganiseerde Sinterklaasbingo. Bij de aankomst van de Sint en zijn gevolg was het Dorpsplein al gevuld met zo'n 120 bezoekers die het gezelschap uiteraard begroette met 'Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht'.

Aan Sinterklaas de eer om plaats te nemen achter de microfoon en de door de vaste bingo-crew verzamelde nummers om te roepen. De Pieten namen net als de vrijwilligers plaats tussen de bewoners om hen die wat moeite hadden met het vinden van de juiste nummers een handje te helpen.

Sint en zijn Pieten hebben genoten van de mooie en soms zelfs ontroerende reacties van de bewoners, en zullen nog lang met veel plezier terugdenken aan dit bezoek.