Viskraam De Pieterman, naast winkelcentrum De Ridderhof, moet vertrekken van zijn huidige stek. Volgens de gemeente Alphen aan den Rijn is de viskraam van Omar Ezzemmouri illegaal en moet de kraam worden gesloopt.

Ezzemmourri nam in 2004 De Pieterman over en bouwde een serre, een portacabin en een bijgebouw bij zijn viskraam. Volgens de gemeente was Ezzemmourri hiermee in overtreding omdat hij geen vergunning bezat voor de bouwwerken, maar volgens Ezzemmourri was het bijbouwen toentertijd geen punt. "En nu ben ik volgens de gemeente na al die jaren illegaal, het is een drama", aldus Ezzemmouri.

Al die jaren hoefde de vishandelaar geen huur te betalen aan de gemeente tot 2013, maar nu kan Ezzemmourri de huur niet opbrengen. Daarnaast wil de gemeente zijn standplaats niet legaliseren en zou een viskraam op die locatie niet in het bestemmingsplan passen. Ezzemmourri begint nu noodgedwongen een nieuwe viswinkel in De Ridderhof.
"De gemeente heeft heeft de heer Ezzemouri aangeboden om een verhuisvergoeding te betalen van 3000 euro en zijn eigendommen weg te halen en tijdelijk op te slaan totdat zijn winkel in de Ridderhof opengaat", aldus een woordvoerster.

Rechtszaak

De ondernemer heeft een rechtszaak aangespannen, maar de rechter gaf de gemeente gelijk. De visboer is in hoger beroep gegaan en nu buigt de Raad van State zich over zijn zaak. De uitspraak volgt nog.