R-Net rijdt vanaf 11 december tussen Alphen en Gouda

Reizigers tussen Alphen aan den Rijn en Gouda kunnen per 11 december 2016 gebruikmaken van spiksplinternieuwe R-net treinen. De nieuwe treinen werden woensdag 16 november gepresenteerd.

"Hiermee zetten we een belangrijke stap in het verbeteren van de bereikbaarheid van de regio met het openbaar vervoer", vertelt gedeputeerde verkeer en vervoer Floor Vermeulen. "In de randstad rijden al R-net bussen, trams en metro's. Nu voor het eerst ook R-net treinen."

R-net is een kwaliteitskeurmerk voor openbaar vervoer in de Randstad. Het staat voor betrouwbaar, comfortabel en frequent rijdend openbaar vervoer. De rood-grijze treinen zijn onder andere voorzien van zeventien schermen met reizigersinformatie, stopcontacten, comfortabele stoelen en een rolstoeltoegankelijk toilet. Fietsen kunnen in de trein worden meegenomen en worden geplaatst in speciale fietsrekken.

NS is de vervoerder die de R-net treindienst op de lijn tussen Alphen aan den Rijn en Gouda verzorgt. Alle gebruikelijke NS-abonnementen en producten blijven geldig. Ook in- en uitchecken gaat op dezelfde manier als nu. Reizigers die vanaf de R-net lijn doorreizen bij NS of andersom hoeven niet opnieuw in- en uit te checken.

Nieuwe comfortabele R-net treinen gepresenteerd https://t.co/KbtsJ0KhWw #Rnet #openbaarvervoer pic.twitter.com/0prrpK1VyJ

? Provincie ZH (@zuid_holland) 16 november 2016

Tip de redactie