Archeon mag niet uitbreiden richting Burggooi en N11

Museumpark Archeon in Alphen aan den Rijn mag definitief niet uitbreiden richting Burggooi en de N11. Wel mag het park uitbreiden naar de huidige parkeerplaats naast het park.

Met de uitbreiding krijgt Archeon ruimte voor het Romeins Scheepvaartmuseum, dat al enige tijd op het wensenlijstje van het park staat. Daarnaast wordt de entree van Archeon verbreed en wordt er een nieuwe parkeerplaats gerealiseerd.

Archeon had liever een uitbreiding aan de andere kant van het park gezien, maar daar wil Bouwfonds, de eigenaar van de grond, niet aan meewerken. De ontwikkelaar heeft de afgelopen jaren veel woningen gebouwd in de wijk Kerk en Zanen. "Bouwfonds moet nu de laatste woningen bouwen. Als de grond wordt gebruikt voor uitbreiding van Archeon kan het project geen doorgang vinden zoals gepland en wordt aan kapitaalvernietiging gedaan," legt wethouder Kees van Velzen uit.

De gemeente gaat met de uitbreiding van het park ook het gebied herinrichten en laat een nieuwe weg aanleggen vanaf de Goudse Schouw zodat het verkeer naar Archeon en de nieuwe woonwijk kan rijden. Als de gemeenteraad instemt met het plan wordt eind 2017 begonnen met de werkzaamheden.

Tip de redactie