In debat met Charles Groenhuijsen in Alphense bibliotheek

Woensdagavond 23 november is Charles Groenhuijsen te gast in de bibliotheek in Alphen aan den Rijn. De presentator en journalist is te gast voor de nationale campagne Nederland Leest.

De hele maand november staat in het teken van Nederland Leest, met dit jaar democratie als thema. Na de roerige verkiezingen in Amerika kunnen bezoekers Groenhuijsen horen spreken over Donald Trump en is het mogelijk om met elkaar in debat te gaan.

Charles Groenhuijsen volgt de Amerikaanse verkiezingen sinds 1984 op de voet als presentator, correspondent, schrijver en spreker. Groenhuijsen is verslaafd aan 'The Greatest Political Show on Earth'. "Het is elke vier jaar weer een traktatie om er verslag van te mogen doen. De mega-ego's, de massahysterie, de geldrace en niet te vergeten het moddergooien. Niet altijd even fraai maar wel héérlijk om verslag van te doen. En nóg leuker: de race van 2016 was opwindender en spannender dan alle eerdere campagnes die ik heb meegemaakt."

Donald Trump

'Iedereen houdt van mij' is de veelzeggende ondertitel van het boek van Charles Groenhuijsen over Donald Trump. Een typisch geval van vrolijke, Trumpiaanse overdrijving. Maar het is ook weer niet helemaal onwaar. De president-elect Donald Trump wist Amerikanen te lokken met zijn lawaaiige belofte over een geheel vernieuwde en vooral sterk verbeterde versie van The American Dream.

De avond begint om 19.30 uur en vindt plaats in de bibliotheek aan het Aarplein. Leden betalen 5,00 euro entree, niet-leden betalen 7,50 euro.

Tip de redactie