Quinten Faust Rijnja wordt nieuwe directeur Parkvilla

Quinten Faust Rijnja wordt de nieuwe directeur van Parkvilla. Vanaf 1 februari 2017 volgt hij Willem van den Broek op, die per 1 november zijn functie na veertien jaar neerlegde.

Na zijn opleiding tot Docent Theater heeft Quinten zich ontwikkeld tot een cultureel ondernemer, organisator, netwerker en manager in de kunsten. In 2015 heeft hij zijn kennis verder verbreed met het behalen van de Master Learning & Innovation.

In Almere startte Quinten in 1998 een toneelklas, die in veertien jaar uitgroeide tot een theaterschool met 3 vestigingen en vele cursisten. Daarnaast is hij als directeur van stichting Theaterhuis Almere de organisator geweest van diverse festivals en (bedrijfs) evenementen, waaronder de Nederlandse Jeugd Musical Dagen, de landelijke intocht van Sinterklaas, open podia en debatavonden.

Tevens had hij de taak als cultureel netwerker voor de gemeente Almere om diverse culturele activiteiten en instellingen aan elkaar te verbinden. Vanaf 2011 is hij werkzaam als Coördinator van de opleidingen Docent Theater én Beeldende Kunst & Vormgeving aan de hogeschool in Leeuwarden.

Tip de redactie